Tankar om bygdelagets 20 år.

Loppis vid Nordhult 1995. Börje Orrvik tog bilden.

Undrar vart tiden tar vägen.   Nyss, så avslutade vi förra årets verksamhet med julbord i Åboholm. Drygt 40-talet träffades  den13:e december för att få en försmak av julen.  I år var det  Kurts barnbarn som med den äran stod för matlagande och servering.
Bygdelaget har ju funnits till i 20 år.  Det är ju populärt att tänka kontrafaktiskt —hur skulle det ha se ut i Norra Aspamarken om bygdelaget ej bildats? Blunda och tänka efter !Det är mycket som kommit till i bygdelagets namn.  Många möten mellan människor har skapats. Möten som i sin tur ger upphov till nya tankar och aktiviteter.

Så här såg det ut 1996  – Göran kom med häst och släde till Skiren, Karin och Hugo hade sparkarna med sig.  Det verkar som hela bygdelaget har kommit för att prova isen. I släden sitter småflickorna, Kurts barnbarn.

1994-2014 Norra Aspamarkens bygdelag historik  – Klicka och läs!

Snön kommer och går. Hitintills har vi haft snö två gånger denna vinter. Senast i torsdags den 11:e så var det vitt på backen och på natten var det dessutom månsken.  Men nu lyser gräsmattan eller är det kanske mossmattan smaragdgrön i gen.  Är det så här det ska fortsätta?  Är det klimatförändringarna som visar sig på detta sätt?