Söker uppgifter om gamla torp

Har ägnat den senaste tiden åt att läsa kyrkböcker och letat efter folk som bott här för länge sedan. Platser som de flesta bara hört talats om. Rom, Paris, Skirarängsrödjan samt Mellanled – det mest osynliga bland alla torp och stugor som funnits i skogarna för 100-150 år sedan. Tiden bara rinner iväg och tiden går också väldigt fort när man bläddrar i husförhörslängder från 1795 och fram åt. Ett tag är man jordbrukare – åbo, och så blir man gammal och nästa generation tar över, och då blir man en inhysing eller man blir en backstugusittare.
Pigor och drängar flyttar från ställe till ställe. Kikhosta tar många barnliv
Fattigdom och elände till trots så blev en del rätt gamla.
Till slut blir man riktigt bekant med folket på Skathöjden och Svartviken.

Nu har jag åter igen tagit itu med Carl Person´s people. En diger lunta av Donald Wold om släkten från Tivedsskogen, Carl Persson och hans hustru Maja Kajsa Larsdotter. 8 barn fick de som överlevde barndomen. 4 stycken av dem utvandrade till Amerika. De övriga spreds över hela Sverige. Nästa generation fortsatte flytta till Amerika. En av Carl Persson barn, var Emma Christina, som är min farmor Hannas mor.
Av Hannas syskon flyttade 3 till Amerika i början av 1900-talet.

Så frågan är var på jordklotet jag har flest släktingar?

Vore roligt om du har lite uppgifter om din gård, din släkt.. som vi tillsammans kan lägga in lite uppgifter i bygdeband – det som idag är ”utforska platsen”