Nationalparksbesök

En mojäng som om man vevar tillräckligt länge låter oss höra både prat om Nationalparken och låter djuren komma till tals.

Tivedens nationalpark har utvidgats och nyinvigdes den 19 maj.   Fredagen den 10 juni gjorde bygdelaget ett  besök vid Vitsand .  Agne, Birgitta, Runar, Anita, Ebbe, Berit, Göran och Joel vågade sig till Vitsand denna dag.  Vädret har ju varit en aning ostadigt senaste tiden.
Bosse Olsson , berättade om sina American Wolf Dogs.  I dag var det Varga som var med.
Bosse guidar vanligtvis runt  Tärnekullen, men idag  nöjde vi oss med att  hålla oss till den nybyggda ”stigen” fram till vattnet.   Det var lättgånget och bra tyckte Agne.  Bosse berättade om törskatesvamp på  tallarna. Bosse är en klurig man och berättade om fattigmans kikare som man alltid har med sig.  Man knyter handen så att det bara blir ett litet hål att kika genom. Vi höll alla upp våra knutna nävar och kikade upp mot talltopparna.  Nu såg vi mycket bättre när vi valde att kika på en lite punkt och avskärma resten av världen!
Extra roligt var det ha Joel med oss idag. Han tittade intresserat på när Bosse skulle tända sin trästubbe.   Här kommer några bilder som Joel som tagit.

Fikastund

Sedan var det dags för fikastund. Vi slog ned runt brasan med våra fikakorgar.   Det var nära till backen, men ack så besvärligt att resa på sig för den som har passerat de 70!   Då är det skönt att få hjälp. Joel fixade serveringen till allas belåtenhet.   Av rabarberkakan blev det knappt en smula kvar.
Jag njöt av  både uppassningen och tystnaden vi Vitsand. Det var inte så många besökare här idag.