Brödbakardag i Sörbytorp

så var det dags för den utlovade brödbakardagen – att baka som på mormors tid!
Kl. 10.00 så kom Berit och Kerstin och det stora brödbaket inledes.  Alla hade vi olika erfarenheter så det blev en hel del brödprat!  Om degens konstistens, mjölsorter m m.
Det är roligt att göra saker tillsammans.  Det knådades, kavlades och naggades.  Förmiddagen försvann. Vi provsmakade Leas fläta,  som just kom ut ur ugnen vid 10-tiden. Ett bröd som det är förträffligt att göra i assistenten, men men mormorsbrödet rör jag alltid ihop för hand. Rågbröd ska inte arbetas för mycket.
För Berit och Kerstin var det färdigbakat vid middagstid och de lämnade  Sörbytorp med några påsar med nybakt bröd. Själv fortsatte jag med ytterligare en  rågbrödsdeg  och en bulldeg.
40 brödkakor, 2 Leas flätor samt 4 plåtar med vetebullar!   Ja det var sannerligen riktig bakdag!  Och roligt var det.
Är det någon som är intresserad så gör vi en ny brödbakardag.