Mildag 2020-09-20

Årets mildag – gemenskap på  Covid19 avstånd med frisk luft och kolbullar

Nu har höstens arbete vid milan avslutats med en mildag. På vägen mellan Lilla Kampetorp och Lövåsen har vi vår mila. Under september har vi samlats vid 4 tillfällen för att resa in milan, risa och stybba, tända milan och så tills sist en dag med kolbullar. Det har var omkring 18 personer vid varje gång när vi arbetat med milan. Idag kom 36 personer för att insupa milrök och äta kolbullar och umgås!
Roligt att alla nykomlingar i milgänget tycks gilla kolbullar. De nya har inskolats i att övervaka milan av Roger på lördagen. Årets mila har varit snäll så det har varit lugnt. Har hört att det är sugna på att få ligga i kolarkojan nattetid. Men det krävs nog fler milor innan de är mogna för nattpassen! Det gäller att kunna klara av en riktigt vresig mila som slår stup i kvarten och man behöver upp och fylla på med mera ved och täta hålen. Milgruppen bestående av Göran K, Roger L, Karl-Oskar A. och Kent K. kan nog tänka sig att resa en mila nästa år igen nu när nya krafter är redo att ta vid.

Men bakom varje mila finns också ett antal kvinnor – som fixar mathållningen. Milan är vårt gemensamma projekt, där folket som bor i vårt område möts och umgås under gemytliga former.

Ett varmt tack till alla som på olika visa stött arbetet vid milan och alla som kom och åt kolbullar!