Hästbesök i fårhagen

Det jag trodde var älgar – visade sig senare vara tre hästar. Så här i efterhand så tyckte jag nog att djuren var lite tunga och klumpiga. Men att jag skulle få se hästar på Söra gärdet fanns inte i min föreställningsvärld. Hästarna var på rymmen från Stensjön. De hade tydligen blivit skrämda av varg och sprängt två elstängsel för att komma ut. Här forcerade de insläppet till hagen så att alla fem trådarna i viltstängslet raserades. De måste ha varit helt förskräckta!

Medan jag satt i godan ro vid datorn efter att konstaterat att vi hade älgbesök på Söra gärdet och sagt att vi imorgon skulle titta till vårt viltstängsel, för att se om något hade blivit nedrivet. Ute i mörkret och duggregnet var det många som hjälptes åt att fatt på hästarna och leda dem hem. Det hela slutade lyckligt, men hästarna var rejält uppskrämda och ville inte gå in i sitt stall.

Snart börjar ju betessäsongen. Jag ser fram emot att att fåren kommer hit på sommarviste. I området finns både hästar och nyfödda föl. Det kan vara bra att ha koll på vad som strövar runt i våra skogar.

Skandobs är en e-tjänst där vem som helst kan rapportera sin observationer av björn, järv, lodjur eller varg. Gå inpå www.skandobs.se eller ladda ned appen Skandobs.

Konstatera att det inte finns några varg obsar den senaste månaden här. Bara ett fåtal under de senaste tre månaderna.