Vandringslederna

Dagar kommer dagar går – helt plötsligt så har det gått 25 år sedan våra vandringsleder invigdes. Det var med stor iver det här projekt drogs igång. Många medlemmar i bygdelaget har lagt ned mycket arbete på Långsjö- och Luffabolederna under dessa år. Att släpa runt med motorsåg och bensindunk på lederna kräver sin man. Det tar på både knän och rygg.
Nu har alla blivit 25 år äldre, en del har lämnat oss och andra har förståeligt nog inte samma ork och kraft att lägga ned på att hålla lederna framkomliga. Arbetet är helt ideellt och beroende av det finns medlemmar som ställer upp för att röja sly och gräs eller kan hantera motorsåg för att såga av nedfallna träd.
Långsjöleden har flest vandrare. Det är väl ganska naturligt – sjöutsikt lockar alltid. Den kortare slingan på Luffaboleden har vad vi kan se fler vandrare än den långa leden. Nu när vi inte har ork att hålla alla leder i ett bra skick, så väljer vi att lägga ned den långa Luffaboleden. vi fortsätter att underhålla den kortare slingan.

Karta och mer info om Luffaboleden finns här