Sörängen och Lillängen

I Sörängen bodde min farmor innan Johan August och Emma Christina flyttade till Lilla Kamptorp. Dessförinnan hade bott i Ingelsbyle och senare i Carlslund i Läggesta.

Jag har passerat Sörängen för ganska många år sedan. Det var när bygdelaget att en byavandring runt Nordhult. Många träd har fällts sedan dess. Kalhyggena breder ut sig. Vi åkte bil ända upp på toppen av höjden. Hade vi fortsatt så hade vi kommit ut vid Rösjön. Blev mäkta förundrad när jag såg en meterhög ekplanta där i vägkanten. Promenerade upp till masten och kika ned mot Sörängen.

Av Lillängen fanns inte mycket kvar. Det var husgrunder och så en matkällare. Mitt i alltihop stod ett vildvuxet äppelträd. Jag har hört berättas att Robert i Skirbråten skötte om skogvaktare Hedins trädgård. Det får bli ett nytt besök till våren och sommaren. Det kanske finns växter kvar från den tiden.

Hoppas nu att ni alla som har minnen och bilder från Sörängen eller Lillängen hör av er till mig. Jag ska leta i kyrkböckerna för att få fram lite mer historia om människorna som bott där. Just nu har jag gjort klart en liten berättelse om folket som bott i Västra Perstorp.