Milan klubbades ner tisdags

Milan Ann-Britt kolade lugnt och fint.   Med stora bilder i NA kunde  man läsa att Ann-Britt brann för bygden.  Ja, så kan man uttrycka det att milan är bygdelagets största inkomstkälla.  Det är många som ställer upp för att att få till milan.  Ett 60-tal åt Kurts bullar på söndagen . Som vanligt hade kolbullarna en strykande åtgången. Det fikades och pratades!  Vädret visade sig från sin bästa sida.  Det var helt enkelt en härlig höstdag.

Tidigt på måndagsmorgonen så kom regnet!  Det var bestämt att PRO skulle göra ett besök vid milan, ta en kort promenad i skogen och så äta kolbullar.  Trots att att det inte var bästa tänkbara väder så kom 23 personer.  Det pyste lite här och var ur milan. Kolarna stack in ett  tunt spett för att känna och veden var färdigkolad eller ej.  Kändes det hårt så gjordes en lite öppning för att kolningen skulle få fart. Var det däremot lätt att få in spettet så klubbades det till för att det kolningsprocessen skulle avslutas.  Vi vill ju inte att kolet brinner upp!

På tisdagen så var hela milan kolad och den klubbades ner och man sprutade på vatten för att stoppa kolandet.  Nu får milan vila tills det blir vår.