Milan är på gång

Milgruppens Kent Karlsson skickade den 3 augusti ut en inbjudan till milarbete. Att informera om aktiviteter i god tid är nödvändigt då vi fått många yngre att delta. Kan konstatera att en del ändå redan var inbokade på andra aktiviteter. Men ett tjugotal personer samlades vid milan på lördagsmorgonen. Här fanns matgruppen med Berit i spetsen som diskade tallrikar, bestick, muggar och glas. Allt hade ju stått där sedan förra höstens mildag.


Några reste in milan. Ja, jag har lärt mig att man reser in milan och inte ställer upp den! För att det ska fungera bra, så kan man inte vara allt för många. Så några fick dra till skogs, närmare bestämt till Nybacken. Det fanns gott om granar där, som vi ”ansade” med grensaxar. 2 kärror med granris lyckades vi få ihop på förmiddagen.

När vi kallades tillbaka till milan för middag så var milan rest och den skulle bara jämnas till lite grand. VI levererade granris till nästa moment, risningen.
Middagen var inkokt lax med romsås från Olshammarsgården. John-Ivar hade levererat både mat och tallrikar med bestick. Det känns lite lyxig att fått inta måltiden med fräsch vita tallrikar så här mitt ute i skogen.
Extra skönt är det för oss som slipper ifrån att steka pyttipanna och ägg!

Lagom arbetsväder och mätta magar gav ny kraft att jobba. Granriset kördes fram och vips så stod där milan grön och gran.


Nästa lördag kl. 8.30 då är det dags för stybbning. Ett hårt jobb med att täcka hela milan med stybb. Då är alla glada att det det finns en stor traktorskopa att lyfta upp stybben med. Annat var det 1913 då min morfars bor Valfrid hade2-3 milor på sköta om. Det var ett tungt jobb att för hand skotta upp stybben.