Konstrundan slut

Idag har värmen kommit! Det var värme och sol vi önskade där nere på ladugårdsbacken.  Det var ganska kallt i ladugården i helgen. Det var många tröjor och tjocka sulor på skorna som gällde under Konstrundan.  Konstigt nog så fick jag allt klart i ladugården  inför vernissagen.   Tur att det fanns en halvtom byrålåda där det där sista stoppades undan.
Susanna som är en rutinerad konstrundeutställare sedan 20 år, blev häpen över att 14 stycken kom på fredagseftermiddagen.  Men det är ju  många utställare att besöka så det gäller numera att rivstarta på fredagen om man ska ha en chans att hinna med allt.

Full fart har det varit redan kl. 10 på lördagsförmiddagen dök den förste  besökaren upp.    Ja han hade faktiskt tagit sig en förhandstitt redan på torsdagseftermiddagen då vi höll på att hänga tavlor och mattor. Redan då hade han spanat in en ny matta till sovrummet.
Det var kända och okända som tittade in i ladugården de här dagarna.  Den gamla ladugården med bås och foderbord väcker minnen hos många. Trots allt är det inte så länge sedan de flesta av oss föddes på landet, fastän att det ibland känns som de små gårdarna försvunnit för 100 år sedan.  Innan vi tog ner skylten så hade 160 personer hälsat på oss.  Två udda ekipage körde fram runt knuten och vi stod där med tappade hakor!
Det är inte varje dag som sportbilar dyker upp i Sörbytorp.  En 2-sitsig silvergrå Mercedes och hack i häl kom en läcker Porsche!  Tyvärr så missade vi att dokumentera det.  Men det hade varit festlig och frestande att presentera  den  som vår nya bil med vårt lilla huset i bakgrunden. Lagom nonchalant så vinkade jag upp Porschen på gården – det var ju trångt på ladugårdsbacken och jag vet ju var finns stenar och hålor.   Och uppför den gropiga backen for den.  Folket klev ur och inte såg det som den vanlige konstrundebesökaren precis.   Kanske kastade de trots allt en blick på tavlor och mattor!  De visade sig att de var alldeles vilse – det var Krogen i skogen de sökte.  Antagligen stod maten och väntade i Skeppshultsbacken för de fick bråttom in i bilarna och susade iväg runt knuten så fort det bara gick.