Årsmötet

Årsmötet hölls den 13 februari i Åboholm.  Ett drygt 20 tal medlemmar kom.
Det mest minnesvärda från mötet var nog Jörgen Puls bildspel med bilder från närområdet. Inte behöver man åka långt bort för att njuta av naturen.Programmet för året presenterades.  I en liten förening så är det roligt om alla får möjlighet att tycka till, därför brukar vi ta upp det på årsmötet.  Årets bussresa går till Björke Vävstuga och Vikoblandets strutsfarm.  Bygdelagets policy är att besöka orter och företag på landet där  det har byggts upp verksamheter av olika slag. Alltid kan man lära sig något och så känns det bra att gynna landsbygdsföretagen.  Vi vill ju alla ha en levande landsbygd, men det gäller att hitta sin egen lilla nisch.
En annan höjdpunkt är smörgåstårtan från Smörgåsbutiken i Askersund.  Sortimentet är stort  och än har vi inte vågat oss på den vegetariska.  Kanske kan det bli nästa år?

Vad gör man mer på ett årsmöte förutom att berätta vad man gjort under förra året ?
Jo man ska naturligtvis ha en styrelse – medlemsunderlaget är inte så stort, tror att det slutade 78 stycken 2014.  Det är inte antalet som har mest betydelse för oss utan att man har en  känsla för vår lilla plats och vill engagera sig i det som vi försöker driva här.  Bygdelaget skapades för 20 år sedan för att folket i trakten skulle lära känna varandra. Det är alltid en fördel att man vet vem grannen är.  Folket här har blivit 20 år äldre. Men det finns en del yngre familjer som vi hoppas mycket på.

Har man en gång skapat något så gäller det att hålla igång det – vandringslederna- är  ett stort åtagande,  som kräver översyn minst en gång om året. Varje vår så går vi lederna för att se att de är framkomliga.  Röa broa – vår omtyckta rastplats – behöver kontinuerlig skötsel undre sommarhalvåret, för att det alltid ska var snyggt och fint där.  Förra året så blev vi av med våra blombyttor – det var väl ”någon# som tyckte att det skulle vara fina i ”någons” trädgård. Men skam den som ger sig för sån´t – vi får skapa nya i år.

Kolmilan skapar en god ekonomi – och  Kurt har ett stabilt gäng som kommer så snart Kurt ringer.  Visst är det arbete – men kanske är det mera gemenskap vid milan som lockar 20 talet gubbar och gummor! Annat var det förr i världen då det ofta var ett enmansarbete att resa milan.

Frågan var vad gjorde man mer på årsmötet – jo, välja en styrelse.
– Samma gamla styrelse blev omvald ännu en gång.