I lördags revs milan i precis lagom väder! Under dagen var det allt som allt 21 personer som grävde fram och knackade , packade eller forslade bort kolsäckar och inte förglömma fixa kaffe och mat. På behörigt avstånd från varandra så åt vi soppa och äggmackor. Coronasoppa – kallade Berit mitt hopkok. I dessa tider får man ta vad man har, precis som Kajsa Warg skrev. Faktiskt tror jag att det var en riktigt hälsosam soppa. En ”soppbuljong” av lök, purjolök, ett antal tärnade potatiser, tomatpure, vitlök och massor av krossade tomater. Httade 750 gr köttfärs från naturbetesdjuren på Stjärnsund. Färsen bryntes och hälldes ned i soppan, som ändå kändes rätt tunn i 10-litersgrytan. Särskilt med tanke på de kolrakande matfriska karlarna som skulle mättas. Vad fanns med mer i mitt skafferi ? Vita bönor och linser och krossade tomater i fyrkantiga förpackningar. Hade kokat 1 kg bönor, så nu åkte de ned i grytan.
För dem som önskade så fanns de även kålsoppa med älgfrikadeller.