Kolbulleprovning

I år har vi tyvärr inte Kurt med oss när smeten ska röras ihop. Efter bästa förmåga så blandade vi ihop en smet och provstekte. Vi fick ok av Göran, Olle, Agne och Runar.  Så nu gör vi en stor hink med smet för morgondagen.  Vi är väl förberedda – sidfläsket är skuret i bitar och stekt.

Välkommen till milan söndagen den 4 september kl. 14.00 – då steker vi kolbullar och bjuder på kokkaffe.

foto/AK
Viktoria och Frederik firar att miltändniningen gick bra.

För oss gamlingar vid kolbotten så är det extra roligt att våra nykomlingar i bygdelaget engagerat sig i både mila och kolbullar. I  natt ska ska Viktoria vara med och vakta milan och under dagen har hon med liv och lust deltagit i vårt test av kolbullar.

Fredrik och Viktoria är hängivna bioodlare – så numera finns det väldigt lokal honung att köpa i Lilla Gryten.